Peter ENGELS

Peter ENGELS

+32 3 244 15 60
+32 3 238 41 40

Peter ENGELS (°1956) is samen met Marc A. HUYBRECHTS de stichtende vennoot van het advocatenkantoor Huybrechts & Engels (1981), dat in 2006 als Huybrechts, Engels, Craen & vennoten werd omgevormd tot elegis advocatenkantoor.

In 1978 studeerde hij af als licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen (UAntwerp) en werd in 1981 toegelaten tot de balie van Antwerpen. Van 1979 tot 1983 was hij assistent Verzekeringsrecht aan de Universiteit Antwerpen (1979-1983). Als praktiserend advocaat vervolledigde hij in 1988 zijn opleiding aan de Universiteit van Southampton (Short Course zeerecht) en behaalde hij in 2001 bij de Hoge Raad voor de Justitie het certificaat dat toegang geeft tot het beroep van magistraat. In 2000 werd hij benoemd tot plaatsvervangend vrederechter van het kanton Kapellen te Antwerpen.

Met bijna vier decennia ervaring, verstrekt Peter ENGELS als senior partner in elegis advocatenkantoor zijn diensten voornamelijk aan de nationale en internationale zakenwereld en het bedrijfsleven. Zijn praktijk omvat zowel nationaal als internationaal strafrecht en strafvordering, financieel en bankrecht, vastgoed- en bouwrecht, milieurecht, burgerlijk recht (aansprakelijkheidsrecht, internationaal familierecht, echtscheidingsrecht en erfrecht), handelsrecht en vennootschapsrecht (M&A, contractenrecht, insolventierecht, distributie- en franchising) en maritiem recht.

Hij is lid van de Antwerpse en de Zwitserse Kamer van Koophandel. Hij is lid van Terralex (een wereldwijd netwerk van advocatenkantoren) en IAPL (International Association of Practising Lawyers). Hij is tevens lid van de Raad van Advies van de ECBA (European Criminal Bar Association) en van VOCAL (Victims of Crime Association of Lawyers).

Peter Engels neemt actief deel aan het openbaar sociale leven en is lid van verschillende verenigingen, zoals Fifty-One Club International Antwerpen-Haven (Past-voorzitter en secretaris), Cercle Royal Concorde-Philotaxe, de American Belgian Association (ABA), en bestuurslid van RCFC Cappellen voetbalclub in de 3e divisie.

Hij leverde verscheidene bijgedragen aan diverse juridische publicaties, seminars en conferenties.

Taal
Nederlands
Engels
Frans
Duits