Harbor & logistics

Haven & Logistiek

elegis Haven & Logistiek spitst zich al tientallen jaren toe op bijstand van haar cliënteel op het vlak van (multimodaal) transport, haven en distributie en logistiek. 

elegis Haven & Logistiek staat haar cliënten o.m. bij in het opstellen en nazicht van diverse contracten inzake "warehousing" (opslag) van ladingen, tussenpersonen en gecombineerde logistieke dienstverlening, gaande van algemene voorwaarden, raamovereenkomsten tot contracten op maat op voor logistieke dienstverleners, transporteurs en bevrachters.

Daarnaast bezit het team de nodige expertise in het weren en opmaken van allerlei contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidsvorderingen in de logistieke sector. De dienstverlening van elegis strekt zich hierbij uit van juridische en strategische adviesvertrekking tot bijstand in gerechtelijke procedures en dit vanaf eenvoudige invorderingen tot de meest complexe internationale problemen.

Onder het cliënteel van het team Haven & Logistiek bevinden zich zowel de klanten als leveranciers van logistieke diensten, alsook hun verzekeraars. Het betreffen onder meer bevrachters, expediteurs, rederijen, wegvervoerders, luchtvervoerders, terminalexploitanten, naties, stuwadoors, waterwegbeheerders en havenbesturen. De specialisten van het team behandelen dossiers in het Nederlands, Frans, Engels of Duits.