Waasland-Beveren krijgt de Pro League en de KBVB op de knieën

club wb

Na een lange juridische strijd met bijstand van het kantoor elegis is WAASLAND-BEVEREN erin geslaagd om haar plaats in afdeling 1A van het Belgisch profvoetbal te handhaven niettegenstaande felle tegenstand van de PRO LEAGUE en de KBVB.

Op 30 juli 2020 heeft de ondernemingsrechtbank in Dendermonde, zetelend in kortgeding, Waasland-Beveren gelijk gegeven. De club betwistte al enige tijd haar degradatie naar afdeling 1B die was beslist op de algemene vergadering van de Pro League van 15 mei 2020. De beslissing van de kortgedingrechter dwong de Pro League om af te stappen van het format met 16 clubs in 1A en om Waasland-Beveren terug op te nemen in de hoogste afdeling, wat de Pro League tot op dat moment pertinent had geweigerd.

Tijdens de volledige duur van de juridische betwistingen, die de Wase club heeft gebracht voor het BAS, de Belgische Autoriteit voor de Mededinging en de ondernemingsrechtbank te Dedermonde, was de club vertegenwoordigd en bijgestaan door advocaten van de elegis kantoren in Antwerpen en Luik.

Praktijkdomein(en)